До 5000 лв. глоба, ако пиеш алкохол в парковете в Кюстендил

До 5000 лв. глоба предвижда наредба на община Кюстендил, която забранява употребата на алкохол по всяко време на денонощието в парковете и откритите площи в града. От общината смятат, че с новата наредба ще се подобри общественият ред в града и броят на нарушителите ще намалее. В наредбата е записано още, че се цели ограничаване и на просията, затова строги санкции застрашават нарушителите.

от Ирина Николова
20:54, 04.02.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

До наредбата се е стигнало след десетки постъпили сигнали и оплаквания в общинската администрация от жители на Кюстендил, затова че около блоковете и детските площадки се събират младежи, които пият и хвърлят отпадъци.

Петър Паунов, кмет на община Кюстендил: По-голяма част от тях си изваждат поуките и нямаме повтаряемост на деянието. За нас това е важното, не стремеж да санкционираме някой, а да има превантивно въздействие.

От общината казаха, че мерките целят още да намалят шума в града и да осигурят повече спокойствие за туристите, затова безпричинното използване на клаксоните и пускането на силна музика от автомобилите също, ще се наказва.

В наредбата е записано, че се забранява и продължителното форсиране на място и загряване на автомобилите в между блоковите пространства и в близост до детски градини и училища.

Част от жителите на Кюстендил одобряват високите санкции.

Проверките за нарушители ще се извършват съвместно от полицията и служителите на община Кюстендил.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Граждани протестираха в защита на Лозан Панов
Граждани протестираха в защита на Лозан Панов
Морков супергерой учи децата да не хабят храна
Морков супергерой учи децата да не хабят храна