НОВИНИ

До края на юли избират нов шеф на Центъра за градска мобилност

Днес е последният срок, в който 15 кандидати за нов директор на Центъра за градска мобилност трябваше да внесат своите бизнеспланове за развитие на дружеството.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски Цветелина Борисова
18:20, 04.07.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

18 кандидати подадоха документи за участие в конкурса за нов шеф на Центъра за градска мобилност в София, но заради липса на управленски опит трима отпаднаха от надпреварата още в самото начало на надпреварата. Допуснатите 15 трябваше до края на днешния ден да внесат в деловодството на Столичната община своите бизнеспланове.

Дончо Барбалов, зам.-кмет по финанси в Столичната община: "Утре има среща на комисията, която ще разгледа кандидатите. Така че нека се въздържим от коментари. Хубавото е че имаме кандидати, защото наистина имаме нужда от освежаване в управлението на ЦГМ."

До обявяването на конкурс за нов директор се стигна, след като в края на месец април кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди проверка в центъра за градска мобилност заради скандал с обществена поръчка за подмяна на 60 спирки в столицата. Вследствие на това, още на следващия ден цялото ръководство на дружеството подаде оставка. То беше последвано и от зам.-кметът по транспорт Любомир Христов, който също се оттегли от поста си. А преди дни Сметната палата започна проверка на обществените поръчки, приходите и разходите на дружеството, включително и разплащането с транспортните оператори. Одитът трябва да приключи до края на годината, а окончателният доклад трябва да бъде внесен в парламента до 31 януари 2017 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разширението на метрото до Черни връх - готово до 24 юли
Разширението на метрото до Черни връх - готово до 24 юли
Пчелари осуетиха пръскането срещу комари в Гоце Делчев
Пчелари осуетиха пръскането срещу комари в Гоце Делчев