НОВИНИ

Доброволци ще почистват дунавските острови в Русе

Акция за отстраняване на натрупаните през сезона отпадъци по дунавските острови за поредна година организират от туристическото дружество "Приста". На 10-ти и 11-ти септември доброволците ще работят по маршрута Русе - Тутракан.

bnt avatar logo
от БНТ
17:33, 26.08.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Над 900 чувала с отпадъци. 150 доброволци. Това е равносметката от миналогодишното почистване на дунавските острови. И тази година туристическо дружество „Приста" търси желаещи да се включат в двете акции.

Сашо Попов - председател на туристическо дружество „Приста": Почистването на островите има нужда от хиляди доброволци. Всички трябва по един или друг начин да бъдем доброволци при опазването и почистването на природата.
;

През годините от дружеството се натъкват на тонове стъклени и пластмасови бутилки, козметика и обувки. Но кой е най-интересният предмет, който са виждали да плава по Дунава?

Допреди седмица си мислех, че е хладилникът, но миналата седмица на един силистренски остров, участвайки в регатата ТИД, видях втори хладилник.

Доброволците тръгват на 10 септември и ще се върнат на 11-и. Те ще съчетаят воден поход с почистване. Следващата акция е през октомври и е по маршрута Беляново - Стълпище - Русе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна катастрофа на оживено кръстовище в Русе
Поредна катастрофа на оживено кръстовище в Русе
Кери и Лавров обсъждат възможността за общи действия срещу Ислямска държава
Кери и Лавров обсъждат възможността за общи действия срещу "Ислямска държава"