НОВИНИ

Доналд Тръмп се извини за свои изказвания

За първи път от началото на кандидат президентската си кампания Доналд Тръмп изрази съжаление за непремерените си изказвания. Според политолози и анализатори става дума за опит за смяна на фокуса и стратегията. А няколко големи градове в Съединените щати се събудиха с голи статуи на Доналд Тръмп. Вижте!

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
10:31, 19.08.2016
Чете се за: 00:49 мин.
По света
доналд тръмп извини свои изказвания

Пред свои привърженици в Северна Каролина Доналд Тръмп призна, че понякога е твърде остър в изказванията си.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: Понякога, в разгара на дебата и когато се говори по много различни теми, не подбираш правилните думи и казваш неверни неща. Правил съм го! И, вярвате или не - съжалявам. Наистина съжалявам, особено в случаите, когато това е причинило болка.

Това е първата изява на Доналд Тръмп след поредните сериозни размествания в предизборния му щаб. И това вече се отразява, коментират политолози. За първи път от началото на президентската надпревара преди повече от година, той признава свои грешки, а това е рязък обрат в стратегията му. Освен това прави впечатление, че от седмица насам вече използва ауто-кю и предварително написани речи, а не говори свободно.

Тръмп не пропусна да разкритикува администрацията на президента Обама за изплащането на 400 милиона долара на Иран в замяна на освобождаването на американски затворници. Желанието за промяна на фокуса на кампанията вероятно е продиктувано и от сериозното изоставане на Тръмп от основния му съперник - Хилари Клинтън.

Междувременно няколко големи градове в САЩ - сред които Ню Йорк, Сан Франциско и Сиатъл, осъмнаха с голи статуи на Доналд Тръмп в реален размер.

Инициатвата е на творчески колектив, който се обявява срещу кандидатурата на Тръмп за Белия дом. Статуите са дело на скулптор от Кливлънд и предизвикаха истински фурор. Мнозина изразиха одобрението си с шумни възгласи и побързаха да се снимат с творението, което забележително прилича на първообраза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огромно незаконно сметище в Пазарджик
Огромно незаконно сметище в Пазарджик
Въженият парк в Бачиново ще бъде обезопасен
Въженият парк в "Бачиново" ще бъде обезопасен