НОВИНИ

Проф. Донка Байкова: Използвайте българските сезонни зеленчуци!

Зелените листни зеленчуци понякога са гастритогенни – тоест възбуждат стомашно-чревни проблеми. Това каза в студиото на "Денят започва" проф. д-р Донка Байкова, специалист по хранене и диететика.

bnt avatar logo
от БНТ
09:18, 08.05.2017
Чете се за: 00:12 мин.
Още

„Нитратите са причинители на подобни смущения. Те се съдържат и в природата. Не са токсични. Най-големите количества се съдържат в спанака. Нитратите са водно разтворими и термолабилни“, посочи проф. Байкова.

„Страните, от които внасяме плодове и зеленчуци, са по-рискови за нас и контролът от Българската агенция по безопасност на храните е засилен“, каза още тя. Проф. Байкова препоръча да използваме сезонните зеленчуци с произход България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Нови входни такси за Историческия музей в Разлог
Нови входни такси за Историческия музей в Разлог
Кампания за безопасно плуване през лятото започва в община Кюстендил
Кампания за безопасно плуване през лятото започва в община Кюстендил