ИЗВЕСТИЯ

Моите новини
Без вода в 7 квартала на София
Чете се за: 00:32 мин.

ЗАПАЗЕНИ

Проф. Донка Байкова: Използвайте българските сезонни зеленчуци!

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:12 мин.
Още

Зелените листни зеленчуци понякога са гастритогенни – тоест възбуждат стомашно-чревни проблеми. Това каза в студиото на "Денят започва" проф. д-р Донка Байкова, специалист по хранене и диететика.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

„Нитратите са причинители на подобни смущения. Те се съдържат и в природата. Не са токсични. Най-големите количества се съдържат в спанака. Нитратите са водно разтворими и термолабилни“, посочи проф. Байкова.

„Страните, от които внасяме плодове и зеленчуци, са по-рискови за нас и контролът от Българската агенция по безопасност на храните е засилен“, каза още тя. Проф. Байкова препоръча да използваме сезонните зеленчуци с произход България.

ТОП 24

Най-четени

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?