НОВИНИ

Два часа продължи родителската среща в 38 училище след побоя над петокласник

Проблемите с агресията в столичното 38-о училище продължават. Припомняме ви, че преди седмица седмокласник преби жестоко петокласник, блъскайки главата му в радиатор. Според родителите на учениците, станали свидетели на побоя, от ръководството на училището са се опитали да потулят случая. Срещата между директорката на учебното заведение и родители от класа на пострадалото момче се отлагаше близо седмица, но тази вечер тя се състоя.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
22:20, 16.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Срещата тази вечер в училището продължи два часа. Екипът ни не беше допуснат да снима, а на излизане родителите заявиха, че вече седмица се опитват да се срещнат с директорката. Канили я на родителска среща, но тя изпратила своя заместничка.~

Стоил Яков: ,,За съжаление никакъв резултат."
Андрей Андреев: ,,Ние не трябва и много да се обаждаме, защото сега директорката каза, че трябва да сме благодарни тука, че сме в това училище."

Родителите настояват от училището да предприемат конкретни мерки, с които да се гарантира, че подобни инциденти няма да се повтарят.

Стоил Яков: ,,Тука няма разписан протокол за действия при такива ситуации. Тоест кога и при какви тежки инциденти трябва да се повика Бърза помощ. В рамките на същия ден ли да бъдат уведомени конкретните институции."
Стефка Йорданова: ,,Да се сезира МОН. Да се напишат едни конкретни правила за всяка ситуация. Има различни ситуации за вербални, за психически атаки. Тук едно детенце е било мачкано от първи клас психически."
"Не можеш да имаш камери в коридора, които не работят. "

Директорката отказа да застане пред камерата ни с мотива, че срещата е била прекалено емоционална. Тя е категорична, че до момента е направила всичко, което й позволява закона.~

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу планираните промени на закона за застрояването на Черноморието
Протест срещу планираните промени на закона за застрояването на Черноморието
Тръмп и Ердоган приветстваха американо-турските отношения
Тръмп и Ердоган приветстваха американо-турските отношения