НОВИНИ

"Подкрепи една мечта" помага на момче от Велинград

Милко е на 18 и живее във Велинград, където е неговото голямо семейство от деца от Центъра за обществена подкрепа. Подкрепа - това е и ключовата дума, която доведе президента Румен Радев при момчето.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:07, 16.05.2017
36496
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Старите хора казват, че всеки човек трябва да посади поне едно дърво в живота си. Освен десетките фиданки, Милко е посадил и любовта към гората в своето сърце. Милее за всяко дръвче. Защото само там сред природата намира уединение.

Милко Георгиев - ученик в 12-ти клас: "По-често идвам когато съм напрегнат и от ежедневието си, за да се заредя с положителна енергия, но принципно ей така след уроци след като съм научил всичко примерно. И още от малък си обичам така да се разхождам из гората. Успокоява ме и ми дава изключително много позитивна енергия и ме зарежда много."

Затова Професионалната гимназия по горско стопанство във Велинград била логичният избор на момчето. Сега Милко гледа с надежда към Лесотехническия университет - мечта, която изглежда все по-постижима благодарение на стипендията, която ще получи от инициативата на президентската институция ,,Подкрепи една мечта". Днес президентът Румен Радев се срещна с Милко и с децата от Центъра за обществена подкрепа във Велинград.

Румен Радев - президент на България: "Пожелавам ти да вземеш успешно матурата. Знам, че се вълнуваш особено, искам да те видя студент, за да може да работи и нашата инициатива чрез тебе и един ден да си пазител на българската гора. И не само, но да развиваме тази гора, която е огромно наше национално богатство. Тя има нужда от хора като теб."

За да се превърне крехката фиданка на Милко в голямо дърво ще минат повече от 120 години. Време, през което животът навярно ще се промени, но Милко знае, че в това дърво ще остане здраво вкорененото свидетелство за любовта на едно момче към гората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смесена настилка на булевард Дондуков предлага Столичната община
Смесена настилка на булевард "Дондуков" предлага Столичната община
ДРУГИТЕ новини: MP3 отива в историята
ДРУГИТЕ новини: MP3 отива в историята