НОВИНИ

Любителски театри за 22-ри път в Тополовград

22-ри фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” в Тополовград. В тазгодишното издание участват представители на Сърбия и Македония, на ГЪрция и Турция, както и състави от Молдова и Украйна.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
21:10, 16.05.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Тази година организаторите събраха в Тополовград 18 трупи от България и чужбина. Те представят произведения на световни автори от различни епохи от Молиер през времената на Гогол, през текстовете на Антон Павлович Чехов и родната класика от Иван Вазов и Станислав Стратиев. В програмата са включени и съвременни американски автори, като носителят на „Пулицър” Нийл Саймън. Има специално подготвени представления и за децата.

Красимира Ятакчиева
"Защото, ако нашият фестивал има достойнства, най-голямото е в това, че ние през тези 22 години възпитаваме младите да обичат театъра и да бъдат театрална публика."

Интересът на публиката към спектаклите не намалява през годините отчитат специалистите, а дните на фестивала са най-голямото събитие в града.

Борислав Чакринов – председател на журито
"Той има своето място отдавна, но има и бъдеще според мене свидетелство за това е, че тоя прекрасен град всяка година в тази седмица на фестивала се превръща в един театрален празник. Целият град го очаква всички са щастливи поздравяват се с началото на фестивала."

Разширяването на територията продължава и през тази година. В програмата е включена и втора сцена, която ще пътува до съседните на Тополовград населени места – Гълъбово, Свиленград и Димитровград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страните от ЕС поискаха да продължи диалогът с Полша за спорните реформи
Страните от ЕС поискаха да продължи диалогът с Полша за спорните реформи
Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна Йенс Столтенберг
Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна Йенс Столтенберг