Димитър Гамишев и Манол Генов се отказаха от имунитетите си

Депутатите от ГЕРБ и БСП Димитър Гамишев и Манол Генов са се отказали имунитетите си. Това съобщи председателят на парламента Димитър Главчев,

от БГНЕС
09:47, 21.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
димитър гамишев манол генов отказаха имунитетите

На 20 юни в Народното събрание са постъпили две искания от главния прокурор Сотир Цацаров до председателя на парламента Димитър Главчев. Едното искане е за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата от БСП Манол Генов по опис на Окръжна прокуратура - Пловдив, изпратено по компетентност на Специализирано звено „Антикорупция“ към Софийска градска прокуратура.

Генов е обвинен в купуване на гласове.

Другото искане от главния прокурор е за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев. Той е предаден на съд за това, че на 27 ноември 2014 г. в благоевградското село Копривлен, е шофирал с превишена скорост и по непредпазливост е блъснал пешеходец, който е починал.

Със заявления от 20 юни Генов и Гамишев са информирали председателя на НС, че дават съгласие за възбуждане на наказателно преследване по постъпилите искания от главния прокурор Сотир Цацаров.

С писмо Главчев е уведомил Цацаров, че двамата депутати са дали писмени съгласия

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Най-новото от китайското кино представят в Югозападния университет
Най-новото от китайското кино представят в Югозападния университет
Френският правосъден министър напуска правителството
Френският правосъден министър напуска правителството