НОВИНИ

Един човек загина заради студовете в Бразилия

Бездомник е загинал в бразилския град Сао Пауло заради ниските температури, обхванали цялата страна, съобщиха властите в града.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:34, 19.07.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
един човек загина заради студовете бразилия

„Кметството изразява съжаление за смъртта на човека без установено местожителство на улица в града на 18-и юли“, се казва в разпространеното съобщение. Властите също така посочват, че е започната програма за оказване на допълнителна помощ на бездомници, тъй като те са сред най-уязвимите на ниските температури. За тях ще бъдат раздавани одеяла, дрехи и храна. Също така ще бъде предоставяно място за сън в кметски учреждения, така че хората да не спят навън.

В Бразилия юли и август традиционно са най-студените месеци на годината. Тази година на много места в региона бяха регистрирани необичайно ниски температури. Вчера, 18-и юли, в Сао Пауло бяха отчетени най-ниските температури за последните 13 години – през деня термометрите не са превишили 10,2 градуса по Целзий.

В повечето южни региони на Бразилия през нощта са отбелязани и минусови температури. В щата Санта Катарина градусите стигнаха до минус 8,8 градуса по Целзий. Хладният фронт се задържа в южните и югозападните части на Бразилия и съседна Аржентина, където заради ниските температури загинаха четирима човека.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Владая - на протест заради липса на алтернатива на градските автобуси
Жители на Владая - на протест заради липса на алтернатива на градските автобуси
Бой след засичане на магистрала Тракия
Бой след засичане на магистрала "Тракия"