НОВИНИ

ЕП гласува повече пари за България по важни приоритети

Европейският парламент гласува значително увеличение на парите за България по важни за страната приоритети. В Страсбург евродепутатите одобриха бюджета на Европейския съюз за 2017 година. Увеличават се парите за земеделие и компенсации заради руските санкции, отпускат се повече пари за борба с младежката безработица, за инфраструктурни проекти и за научни изследвания.

bnt avatar logo
от БНТ
15:12, 26.10.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Евродепутатът Андрей Новаков коментира, че въпреки кризите, пред които сега е изправен Европейският съюз, бюджетът е успял да осигури необходимото финансиране в приоритетните сфери:

Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ: България е големият печеливш от Бюджет 2017 на Европейския съюз, който беше гласуван току-що в Европейския парламент. По ключови за страната ни направления се получават изключително високи увеличения, от които - сигурен съм - ще се възползваме. 600 млн. повече за земеделие и справяне с последиците от руското ембарго, 1.5 милиарда повече поети ангажименти за младежка заетост, 400 милиона повече за свързана Европа, където могат да се изграждат жп линии, мостове, пътища. 400 милиона евро повече за “Хоризонт 2020”, за учени и иновации, 200 милиона повече за COSME в подкрепа на малкия и среден бизнес, 200 милиона повече в подкрепа на “Еразъм +” за студенти и преподаватели. По ключови за страната ни приоритети ще можем да получим увеличение, което е лукс във времената, в които живеем. Сигурен съм, че когато правим отчета на този бюджет България ще бъде за поредна година един от най-големите печеливши от него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 2 милиона българи живеят под прага на бедността
Над 2 милиона българи живеят под прага на бедността
България подписа меморандум с НАТО по въпросите на киберсигурността
България подписа меморандум с НАТО по въпросите на киберсигурността