НОВИНИ

Ердоган ще излезе по-силен, но и два пъти по-агресивен, смята Мехмет Юмер

Мехмет Юмер, главен редактор на в. "Заман" - България заяви в студиото "По света и нас", че според него президентът Ердоган ще излезе по-силен от тази ситуация. Той обаче не е убеден, че Турция ще върви към просперитет.

bnt avatar logo
от БНТ
12:13, 16.07.2016
Чете се за: 00:34 мин.

Мехмет Юмер заяви, че в историята на Турция това не е първият преврат, така че има доста примери и то доста солидни примери.

"Но за мен малко беше изненада, защото наблюдавайки външната политика на Турция след отстраняването на Давутоглу, новият премиер дойде с три заявки. Първо за битка с терора, второ за утвърждаване на президентска република и трето - както заяви: по-малко врагове, повече приятели. Турция приема нов курс на сближаване със своите съседи. С Израел и Русия за един ден се претърпя 180- градусов обрат. доста солидно се заговори за одобряване на отношенията с Египет и Сирия. Това смекчаване в тона на Ердоган е изгодно за неговите стратегически партньори.", каза Юмер.

Турция, смекчавайки тона си във външната политика, това не се очакваше да стане във вътрешната политика. Това, което не го смачка, го направи по-силен. Ердоган ще излезе по-силен от тази ситуация, но и два пъти по-агресивен, каза още главният редактор на в. "Заман" - България.

Вижте още от разговора във видеото:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турският премиер: Организаторите на това деяние вече са в ръцете на правосъдието
Турският премиер: Организаторите на това деяние вече са в ръцете на правосъдието
Бойко Борисов събра в Министерския съвет всички директори на служби
Бойко Борисов събра в Министерския съвет всички директори на служби