НОВИНИ

Франция обмисля да въведе извънредно положение

Френските власти обмислят налагането на извънредно положение с цел да предотвратят нови безредици в Париж - най- тежките от десетилетия във Франция. Това съобщи правителствен говорител. Заради ескалацията на протестите на така наречените "жълти жилетки" премиерът Едуар Филип отмени посещението си в Полша за конференцията за климата.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
11:30, 02.12.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

През нощта демонстранти влязоха в сблъсъци със силите на реда, полицията отвърна със сълзотворен газ и водни струи. Маскирани и въоръжени с прътове и брадви младежи подпалиха сгради, опожариха автомобили и изпочупиха витрини на магазини. Най-малко 110 души бяха ранени, включително 17 полицаи. Арестувани са 270 души. Много магазини по централните улици останаха затворени, не работеха 19 метростанции.

;

Протестите срещу поскъпването на живота продължават за трета поредна седмица. Президентът Еманюел Макрон осъди насилието и обяви, че никоя кауза не оправдава атакуване на силите на реда, разграбване на магазини и омърсяването на Труимфалната арка. Макрон свика за утре сутрин спешно заседание заради протестите, след завръщането си в Париж от Буенос Айрес, където участва в срещата на Г-20.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Планински спасители помогнаха на мъж, пострада в района на Кончето
Планински спасители помогнаха на мъж, пострада в района на Кончето
Конференция на ООН за климата започва в полския град Катовице
Конференция на ООН за климата започва в полския град Катовице