НОВИНИ

Френско село в Алпите е откъснато от света, жителите му използват лифт до работа

Поради свлачище френско село в Алпите е откъснато от света. Жителите му са принудени да се катерят и да използват лифт, за да могат да се придвижват от работното си място до домовете им.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
07:20, 23.10.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

От април тази година единственият път, свързващ двете махали Белуф и Света Сабина в района на Соспел, е изцяло затрупан и непроходим. Единствената животоспасяваща връзка между тях е въздушен мост. Чрез него тежките стоки и колите се пренасят, но хората са принудени да се катерят.

Лоран Мисе, директор на начално училище: Слизам много рано всяка сутрин. Директор съм на местното училище и се спускам пеша.Сменям екипировката си в колата и отивам на работа. Колкото и да сме подготвени, няма как да знаем какво ще бъде времето.

По-трудно преносимите стоки като гориво, газ и храна за животни се транспортират с хеликоптер.

Флоранс Себий, местен жител: Носим на гърба си само тези неща, които можем да носим. За всичко останало трябва да чакаме хеликоптера. Но не винаги можем да си го позволим. Зимата идва и за някои от нас отоплението ще бъде проблем.

Сумата за нов път е изцяло платена, но за съжаление, той ще бъде готов догодина. Затова някои жителите вече са напуснали селото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временно е ограничено движението по АМ Тракия заради обърнат ТИР
Временно е ограничено движението по АМ "Тракия" заради обърнат ТИР
Областният на Варна: Свлачищата са от основните проблеми на Северното Черноморие
Областният на Варна: Свлачищата са от основните проблеми на Северното Черноморие