НОВИНИ

Георги Чолаков официално пое ръководството на Върховния административен съд

На тържествена церемония Георги Чолаков официално пое ръководството на Върховния административен съд. Той беше избран с голямо мнозинство и от стария, и от новия Висш съдебен съвет, след като президентът върна указа за неговото назначаване.

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 22.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

В прощалната си реч досегашният председател Георги Колев каза, че след 7 години на поста с чиста съвест може да заяви, че административното правосъдие е на много високо ниво. Правосъдният министър Цецка Цачева пожела на новия председател да отстоява авторитета на съда и на колегите си.

Главният прокурор го посъветва да следва целите си, без да се вслушва във вредния шум. Чолаков посочи като свой приоритет - независимостта на съдиите.

Георги Чолаков - председател на Върховния административен съд: Дейността ми ще бъде насочена към осигуряване на условия за независимо и компетентно вземане на решения от административните съдии. И не само по отношение на административните съдии - ще подкрепя с действията си и ще защитя всеки съдия от опити за засягане на неговата независимост.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В благоевградското село Логодаж чакат по-евтин роуминг
В благоевградското село Логодаж чакат по-евтин роуминг
Емил Джасим: Много е важно да създадем перспектива за кариерно развитие
Емил Джасим: Много е важно да създадем перспектива за кариерно развитие