НОВИНИ

ГЕРБ, БСП, АБВ, БДЦ-НС и ДСБ се срещнаха с екипа на Слави Трифонов

ГЕРБ, БСП, АБВ, БДЦ-НС и Радан Кънев от ДСБ се отзоваха на поканата на Слави Трифонов за дебат за приемането на решенията от националния референдум. Инициаторите на допитването посрещнаха представителите на партиите с думите, че това не е дискусия дали, а кога.

bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 24.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

ГЕРБ потвърдиха принципната си подкрепа за мажоритарна избирателна система, но заявиха, че казуси като този, как ще се попълват местата на депутати, избрани за министри, се нуждаят от прецизно обсъждане. БСП обявиха, че водят почти ежедневна дискусия в партията за мажоритарния вот и изразиха подкрепа за намаляването на субсидиите.

АБВ, които се регистрираха в ЦИК в подкрепа и на трите въпроса по време на кампанията, сега обявиха, че настоящият парламент няма капацитет и морално право да се занимава със смяна на избирателната система. Според БДЦ с въпроса трябва да се реши от програмно правителство, което да подготви промените в Изборния кодекс. Радан Кънев от ДСБ се обяви против въвеждане мажоритарния вот от този парламент и напусна срещата преди нейния край. ДПС, Реформаторският блок, Патриотичният фронт и Атака не дойдоха на срещата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състезание “Бързи и сръчни” за първокласници във Варна
Състезание “Бързи и сръчни” за първокласници във Варна
Календарът “Стара Варна”, посветен на Кирил Шиваров
Календарът “Стара Варна”, посветен на Кирил Шиваров