НОВИНИ

Гледат пак делото на "Вълка от София" на 22 април

Екстрадицията на сочения за "Вълка от София" Гал Барак ще бъде гледана на 22 април. Софийският окръжен съд поиска още информация от австрийските власти и отложи делото.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:29, 18.03.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Прокуратурата и защитата бяха единодушни в мнението си, че Австрия не е предоставила изискваната информация, за да се прецени дали да се уважи искането за екстрадиция. В документите са посочени само обвиненията срещу Гал Барак за измами, пране на пари и организирана престъпна група. Съдът прие, че Виена трябва да каже кога и къде са извършени тези престъпления, за да се осигурят правата на израелския гражданин. Барак твърди, че има законен бизнес, не е собственик или управител на фирмите, които се споменават в разследването и че само е създал и управлявал кол центрове за консултации по сделки с виртуални валути.

Гал Барак, поискан за екстрадиция в Австрия: Това, което мога да кажа е, че аз не съм Вълка от София. Вълкът от София е Илан Цория.
Тодор Батков, адвокат на Гал Барак: Който е създател на платформата Традолоджик от 2007 г. Тази платформа е разпространена при много, много, много оператори. Продадена от него. Той е собственик и на много от брандовете, по които се включват клиенти от Европа и от други континенти.

Илан Цория също е сред разследваните от австрийската прокуратура. Пред съда Гал Барак заяви, че независимо дали ще бъде екстрадирани или не - той ще съдейства на разследващите във Виена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гасят голям пожар в Благоевград
Гасят голям пожар в Благоевград
В Белене вече репетират за посрещането на папа Франциск
В Белене вече репетират за посрещането на папа Франциск