НОВИНИ

Градското развитие – акцент на „Региони в растеж“

Приключва работата на правителството с Европейската комисия по отношение на газовия разпределителен център. Остават още две срещи и ако всичко е наред, до месец и половина ще бъде проведена заключителната конференция. Това каза днес във Варна вицепремиерът Томислав Дончев. Той, регионалният министър Лиляна Павлова и министърът на спорта Красен Кралев участваха във форума "Региони в растеж".

bnt avatar logo
от Мартин Николов
17:25, 25.04.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

По оперативната програма „Региони в растеж“ инвестициите ще са в няколко основни направления - градско развитие, градски транспорт, градска среда, образователна и туристическа инфраструктура.

Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика: "Варна притежава и като община, и като област, притежава всички предпоставки да бъде силната контра тежест на столицата."

Един от основните сектори за инвестиране са спортните обекти с по-кратък срок на възвращаемост.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: "Басейни, тенис комплекси, комплекси за футбол на малък терен и малки зали за 1 и 2 милиона лева."

Изграждането на автомагистрала „Хемус“ е един от основните приоритети на правителството. Поръчката за изпълнител на първия лот ще бъде обявена в края на май или началото на юни, съобщи във Варна регионалният министър Лиляна Павлова.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството: "За останалите три, след като довършим предпроектирането и екологичната оценка, следващата година би следвало да можем, така че надявам се не повече от една година."

През 2017-а се очаква да заработи Фонд мениджър на финансови инструменти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов поздрави сръбския си колега Александър Вучич за изборната победа
Бойко Борисов поздрави сръбския си колега Александър Вучич за изборната победа
Български светини в Букурещ са в окаяно състояние
Български светини в Букурещ са в окаяно състояние