НОВИНИ

Индийска кино вечер в София

Препълнен салон в Дома на киното събра многобройните почитатели на индийското кино у нас.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
18:22, 25.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

И това стана заради вечерта на Индия в рамките на филмовия фестивал "София менар" - филми от страните на Северна Африка и Близкия и Средния изток.

Беше показан филмът "Кралицата" - с няколко престижни международни награди, за момичето Рани, което на хинди означава "кралица".

Рани е красиво момиче от Делхи, израснало в консервативно семейство и точно преди деня на живота й - мечтаната сватба, годеникът й я изоставя. Шокирана, въпреки всичко тя тръгва сама на сватбеното си пътешествие по света, среща нови приятели и открива колко прекрасен може да бъде животът. И "Кралицата" омагьоса зрителите в самото навечерие на националния празник на тази необятна страна, който утре сутрин започва с най-зрелищния военен парад с бойни части - от камили и слонове до континентални ракети.

Н.Пр. Раджеш Кумар Сачдева, посланик на Идния в България: Филмът "Кралицата" е много интересен. Той вече спечели доста награди. Сигурен съм, че хората в България ще го харесат, защото разкрива и съвременна Индия, и нейните традиции.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търсят доброволци за Европейското първенство по фехтовка в Пловдив
Търсят доброволци за Европейското първенство по фехтовка в Пловдив
Редовно събиране на боклука в Борово
"Редовно" събиране на боклука в Борово