НОВИНИ

Валери Симеонов инспектира българо-турската граница от Свиленград до Резово

Вицепремиерът Валери Симеонов, заедно с депутати и представители на държавата облетяха българо-турската граница по протежение на оградата от Свиленград до Резово.

Александър Марков
от Александър Марков
15:34, 15.06.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Симеонов заяви, че преградното съоръжение в Бургаска област е изцяло завършено. Цялата ограда е дълга 200 километра, остават да се довършат няколко километра в района на Хасково в следващите 10-15 дни. Цената на оградата до момента е 160 млн. лв., или 580 лв. на метър. Симеонов добави, че в цената влиза прокарване на прилежащи пътища, техническо оборудване и изкопни работи.

Заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обеща да бъде обсъдена възможността закупуването и поддръжката на камерите и техническите средства да става не чрез процедури по Закона за обществените поръчки, които се бавят. Поради това забавяне някои от камерите по българо-турската граница не работят.


;

Симеонов заяви още, че не се притеснява от проверката на ДАНС и Агенцията за държавен финансов контрол по сигнала на Елена Йончева и каза, че който иска, да дойде да види оградата, а не да говори от жълтите павета.

Валери Симеонов, зам.министър председател: С областния управител почти всяка седмица сме били. Много добре знаем, че оградата е проектирана едноредова. Съответно е извършено строителството с всичките етапи по Закона за устройство на територията. Приета е с приемателна комисия и никъде няма такива злоупотреби, за каквито си фантазират хората, които не са идвали. А защо не дойдоха, ги питайте. Защо не дойдоха, а бяха поканени. Това е Великата българска ограда. Ще го повтарям до смъртта си. Великата българска ограда!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин предложи убежище на бившия директор на ФБР Джеймс Коми
Путин предложи убежище на бившия директор на ФБР Джеймс Коми
​Кметът на Хитрино не приема мотивите за изключването му от ДПС
​Кметът на Хитрино не приема мотивите за изключването му от ДПС