НОВИНИ

"Интернет Уоч": Холандия е безопасен рай за детско насилие

Почти половината от всички снимки на сексуално тормозени деца, които са докладвани на фондацията "Интернет Уоч", са разположени в Холандия, съобщиха от фондацията, цитирани от Би Би Си. Те потвърдиха, че над 105 000 уеб адреса са свързани с нелегални снимки през 2018 г. и 47% от тях са регистрирани в Холандия. От организацията предупредиха, че страната е станала "безопасен рай за детско насилие".

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:02, 24.04.2019
Чете се за: 00:23 мин.
По света
интернет уоч холандия безопасен рай детско насилие

Холандските власти признаха, че има увеличен брой на докладите за насилие на деца и обещаха да се справят с това.

Фондацията "Интернет Уоч" е независима организация, която позволява да се докладват незаконни снимки на насилие над деца, които са намерени в интернет. Организацията работи със сайтове, социални мрежи и властите, за да може снимките да бъдат свалени и разследвани.

Повечето от снимките (82%) са били намерени на платформи за споделяне на снимки, а не в социални мрежи или частни сайтове. Някои от тези платформи са базирани в Холандия заради ниските такси за хостинг.

От организацията отказаха да съобщят имената на сайтовете, в които са намерили подобни снимки, но заявиха, че работят с компанията, за да са сигурни, че незаконното съдържание ще бъде премахнато.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва процедура по избор на нов ръководител на Английската банка
Започва процедура по избор на нов ръководител на Английската банка
 Още не са открити родителите на изоставеното на паркинг в Пловдив бебе
Още не са открити родителите на изоставеното на паркинг в Пловдив бебе