НОВИНИ

Искрен Веселинов: Официално "Атака" е изключена от коалиция "Обединени Патриоти"

Официално ПП "Атака" е изключена от коалиция "Обединени патриоти". Това каза заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в предаването "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 05.11.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО: С решение на Съвета на коалицията ПП "Атака" е изключена още преди три месеца, в късния месец юли. От този момент ПП "Атака" не е част от онези пет тогава, сега четири партии, които съставляват коалицията "Обединени Патриоти".

Веселинов заяви, че не е сигурен дали с "Атака" са били приятели или са използвани от Волен Сидеов, когато неговата партия не е можела да прескочи 4-те процента.

"Качи се на влакчето на Обединени патриоти и от първия ден започна да използва разрушителния си талант срещу партньорите си. Така че това е един оздравителен процес за коалицията. Продължаваме напред", каза Веселинов.

Той коментира и местните избори, както резултатът в Русе. По думите му ниската избирателна активност е била основен враг на вота.

Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО: Основен враг на тези избори беше ниската избирателна активност и това беше причината нашият кандидат, макар и с трети резултат, да остане извън класацията. Множество проучвания му даваха шансове, равни с другите кандидати. Всъщност създадохме една значима алтернатива за русенци. За първи път от осем години не сме втора политическа сила, за съжаление, изпаднахме като трета. Но това в края на краищата е волята на нашите съграждани и резултат от нашето участие в националното управление, защото дълго време ние бяхме алтернативата на ГЕРБ в града.

Веселинов добави, че ниската избирателна активност е знак за апатия и липса на алтернатива на гражданите, които гласуват.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Златното съкровище от Велики Преслав - по-ценно, отколкото се предполагаше
​Златното съкровище от Велики Преслав - по-ценно, отколкото се предполагаше
Кремъл: Награждаването на Малинов не би трябвало да е повод за преследване
Кремъл: Награждаването на Малинов не би трябвало да е повод за преследване