НОВИНИ

Изнудвачи на чужденец счупиха крака на полицай при ареста им

При спецакция на отдел "Антикорупция" към ДАНС, съвместно с МВР и прокуратурата бяха задържани двама души, представяли се за прокурори. Двамата поискали 70 000 лева от роднина на обвинени за убийство, с обещанието, че ще "оправят" делото. При ареста двамата оказали съпротива и счупили крака на полицейски служител, който е откаран в болница.

Явор Симов
от Явор Симов
14:45, 23.02.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Около 13.00 часа спецгрупата на СДВР "Кобра" заедно с полицейски служители атакува черен "Мерцедес" до търговски център на булевард "Стамболийски" в София. Двамата измамници се опитали да избягат и при оказаната съпротива счупили крака на полицейски служител.

Румен Ганев, директор на отдел "Вътрешна сигурност" към МВР: Специализираната група "Кобра" - те бяха включени имайки предвид анализа на риска и това което наистина се случи, много яростна съпротива от двете въпросни лица.

Преди да се стигне до задържането им те сменили 3 пъти мястото на срещата с изнудвания. По неофициална информация в черната кола се е намирала жертвата, който е чужденец.

Румяна Арнаудова, говорител на Главния прокурор: Лицата са искали на практика подкуп от родственик на задържани лица, представяйки се за прокурори от СГП.

Двамата задържани са се представяли с имена, каквито притежават истински работещи прокурори.

Стоил Тойчев, ръководител на Специализиранoто звено "Антикорупция": Организацията е доста по-сериозна - има лични срещи, изграждане на солидно алиби, че наистина са прокурори и действително могат да помогнат. Включително на пострадалото лице са представяни документи с логото СГП и ВКП.

След като пострадалият е бил убеден от мнимите прокурори,че могат да оправят делото на неговите близки, той им е дал 55 000 лева. Прокурор Тойчев подчерта, че сумата е предадена на три транша. При четвъртия транш днес от 15 хиляди лева измамниците са задържани. Сигналът за случая е постъпил в петък в ДАНС. Разследващите издирват още един съучастник на двамата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валенса поиска международна експертиза за досието си
Валенса поиска международна експертиза за досието си
Нов маршрут за мигрантите през България
Нов маршрут за мигрантите през България