НОВИНИ

Кои са най-честите грешки на тотомилионерите?

Синът на 61-годишната Гошка, която спечели близо 68 млн. евро от испанската лотария, вече е напуснал работата си като шофьор на камион, пишат испанските медии. Съпругът й обаче решил да поработи, тъй като му оставали няколко месеца до пенсия. За момента е ясно, само че милионите са внесени веднага в банка, а Гошка и близките ѝ са се покрили и тепърва ще решават какво да правят с парите.Финансовият анализатор Банчо Банов, който прави анализ на грешките на тотомилионерите предупреждава, че многото пари освен големи възможности, крият куп отговорности и рискове. Какви са най-честите грешки на късметлиите - разказва Зоя Велинова.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:11, 05.08.2016
Чете се за: 01:37 мин.
У нас

Със спечелването на милионите, пред щастливците отпада основната житейска бариера, че парите вечно недостигат и те започват да харчат с широка ръка.

Изследване във Великобритания сочи, че една част от тотомилионерите се пропиват, отдават се на пороци, развалят семействата си и накрая фалират, губейки дори и това, което са притежавали преди печалбата.

И така грешка №1 на милионерите е, че веднага съобщават за печалбата на всички. И Гошка не пропусна да го направи. Ето как финансовият анализатор Банчо Банов, който е систематизирал в свое проучване най-честите грешки на тотомилионерите обяснява защо не трябва да се обявяват веднага голямата печалба.

Банчо Банов - финансов експерт: Когато обявите, че сте спечелили, към вас се насочват всякакви хора, които искат пари - на един му трябват като заем, за лечение и т.н. А когато не знаят - никой няма да ви притеснява и да ви подлага на натиск. Дори има такъв случай - един, на който сте дали 3 хил. ви се сърди, че на друг сте дали 4 хил. Негативите от това са, че парите много бързо се топят. Винаги ще има хора в нужда.

Според Банчо Банов грешка №2 е, че тотомилионерът веднага започва да раздава пари на близки и роднини, което е следствие от грешка номер 1. Специалистът съветва в такъв момент колкото и егоистично да звучи, да не се дава нищо освен почерпка. А чак след успешната инвестиция и бизнес - да се помогне на роднини и приятели.

Грешка №3 е, че тотомилионерът не търси професионални съвети как най-добре да инвестира парите.

Банчо Банов - финансов експерт: Първото нещо е да си вземат специалист, който е врял и кипял в бизнес делата. Второто е да не се предоверяват на семейния съвет, който да решава какво да се прави със парите. Това се прави от специалист. Освен това каквото и да правят - за това е нужен бизнес план. Може професионалистът да взема скъпо, но още по-скъпо ще е за тези хора, ако действат сами. А и четвъртото е да не гледат, че някъде някой направил нещо и те да го повторят. Защото условията при него и при другите са различни и може да завърши с финансов крах.

И една от най-честите грешки е, която всички сме забелязали, че тотомилионерът веднага си купува нова кола и луксозен имот. Специалистите напомнят, че щом излезе от магазина, новата кола губи 50% от стойността си. Най-добре е скъп автомобил да се купи едва, след като парите са "завъртяни" и носят печалба.

А дори и инвестицията в недвижими имоти също е спорна.Зависи от пазара , а понякога парите от нея се връщат след години.

Банчо Банов - финансов експерт: Действително тези грешки се повтарят отново и отново, а хората фалират отново и отново. Парите са голяма отговорност да ги задържиш. Парите за мъжа са като една красива жена. Ако не знаеш какво да правиш с нея - тя ще ти избяга.

А за всички останали, които все още не сме спечелили милионите от тотото, не ни остава нищо друго освен да си повтаряме, че щастието не винаги е свързано с парите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа среща на Ердоган и Путин след кризата заради сваления руски бомбардировач
Първа среща на Ердоган и Путин след кризата заради сваления руски бомбардировач
Жители на квартал Орландовци - на половин час от най-близката спирка
Жители на квартал "Орландовци" - на половин час от най-близката спирка