НОВИНИ

Хлябът в Пловдив поскъпна с около 25%

Хлябът в Пловдив и в Пазарджик поскъпна. Цената му е увеличена с около 25 процента. Според хлебопроизводителите причина за повишението са по-високите изкупни цени на пшеницата, по-скъпият ток и газта.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
08:29, 18.09.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В Пловдив цената на най-масовия хляб се е повишила с около 30 стотинки, показа проверката ни в търговските вериги. Белият вече струва 1,10 лв., а преди десетина дни е продаван за 88 стотинки. Потребителите вече усещат драстичното поскъпване и твърдят, че това ще се отрази на семейния бюджет за храна.

Ангел Грозев: Увеличението е с 25 ст. Беше 0,90 ст. сега е 1,15 лв.
Магдалена Дамянова: Да. Повишава се постоянно. Може би от 2 месеца вече. Поне 0.60 ст. Който е бил 0.80 вече е един и нещо.
Маргарита Колева: Усеща се. Не е толкова фрапиращо, но покрай другите продукти се усеща и това повишение на хляба, защото най-много се консумира. Горе-долу с едно 0.50-0.60 ст. е увеличението, което не е малко.

В някои от малките пекарни също има повишение на цената. При други пък тепърва предстои поскъпване на тестените изделия. В хлебопекарна цената на белия и типовия хляб в момента е 1 лев. Но тук прогнозират, че скоро те ще повишат с 0,50 стотинки.

Ангелина Димитрова - продавач в пекарна: Повишение на брашното със сигурност има и предполагам, че с ежегодишното повишение на тока, което сигурно и тази година ще го има, ще повлияе със сигурност за повишаването на цената на хляба, защото при всички положения това ще повлияе и на калкулацията за цената на един хляб.

Цената на диетичните хлябове и закуски също ще се повиши. A потребителите вече се притесняват, че наред с хляба, цените на останалите хранителни продукти също ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-новата епидемия в Австралия: “Шевни игли в ягодите”
Най-новата епидемия в Австралия: “Шевни игли в ягодите”
АПИ показва как се купува електронна винетка от терминал за самообслужване
АПИ показва как се купува електронна винетка от терминал за самообслужване