НОВИНИ

Клас "прослужено време" остава

Клас "прослужено време" няма да отпадне. Това стана ясно след среща на синдикатите при премиера Бойко Борисов. Вицепремиерът Валери Симеонов се извини, че е изказал лично мнение по темата и не е съгласувал думите си с никого от правителството.

bnt avatar logo
от БНТ
10:07, 20.07.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

"За" и "против" отпадане на клас "прослужено време" - по темата в студиото на "Денят започва" спориха експертите Мика Зайкова и Владимир Каролев

;

Срещата в Министерски съвет е продължила близо 2 часа като на нея са обсъдени увеличаването на пенсиите и доходите в следващите две години, както и програмата за тристранно сътрудничество.

Валери Симеонов, вицепремиер по икономическата и демографската политика: Без някой да го е искал от мен, аз изказвам съжаление за отзвука, който предизвика моето лично мнение. Смятам, че това беше грешка, защото то се прие едва ли не като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен за никого обяснителен режим. Ще се постарая за напред това да не се повтаря.


Лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че наистина очаква увеличение от есента и ако това не се случи, може да има протести.

На пресконференцията стана ясно, че всички са останали доволни от срещата при премиера Бойко Борисов дори синдикатите изразиха задоволството си, но заявиха, че очакват действия от правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бисер Петков се срещна с еврокомисаря по заетостта и социалните въпроси
Бисер Петков се срещна с еврокомисаря по заетостта и социалните въпроси
Спецпрокуратурата предаде на съд 18 души по делото „КТБ“
Спецпрокуратурата предаде на съд 18 души по делото „КТБ“