НОВИНИ

Коледата на един бивш бездомник

Хартюн Саркисян от Русе допреди година живее на улицата - без работа и отритнат от обществото. Помагат му обаче напълно непознати и той си връща живота. Как ще посрещне Коледа един бивш бездомник вижте в репортажа на Ива Димитрова.

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
09:39, 24.12.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Животът на 63-годишния Хартюн Саркисян се преобръща преди няколко години. След семейни трудности той губи единствения си апартамент и остава на улицата. Няма живи роднини, няма и работа. Спи, където намери.

Хартюн Саркисян
„Всеки ден търсиш нещо за ядене - я намериш, я не. И си лягаш гладен."

Арто, както го наричат всички, споделя, че тогава неведнъж му е хрумвало да се самоубие. През най-студените месеци миналата година той живее в кола. Казва, че не само студът навън, а и в душите на хората, е страшен. И точно когато е на път да се предаде, се случва чудо.

Хартюн Саркисян
„Като бях в колата, срещнах едни хора, които ми помогнаха. С доверието, което оказаха към мен, успях да си намеря работа. Донякъде се гордея и със себе си - оправдах доверието на хората, които ми помогнаха."

Днес Арто има работа и квартира. В дома му е топло и ще посрещне празниците с отрупана маса, благодарение на напълно непознати хора, които пожелаха да останат анонимни.

Хартюн Саркисян
„Много добре се чувствам. От много години насам Коледа и Нова година ще ги посрещна като човек - с храна и покрив над главата."

Той споделя, че винаги може да се намери човек, който да ти подаде ръка. Но оттам нататък те чака живот, който да изградиш наново сам - с много работа и с вяра в доброто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледата по-щастлива в манастира в Огняново
Коледата по-щастлива в манастира в Огняново
Българи на четвърто място на световно първенство по танци
Българи на четвърто място на световно първенство по танци