НОВИНИ

Корнелия Нинова се срещна със Зоран Заев

БСП предлага една от приоритетните теми на българското председателство на ЕС следващата година да е Западните Балкани. Идеята стана ясна след срещата на лидера на БСП Корнелия Нинова с премиера на Македония и председател на социалдемократическия съюз Зоран Заев.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:54, 21.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

На срещата Корнелия Нинова е споделила намерението на БСП през септември да бъде домакин на Балканска конференция с участието на лидерите на партиите от лявото пространство.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Ще излезем с конкретни предложения и решения, които поех ангажимент да представим пред българското правителство и да настояваме Западните Балкани да бъдат приоритет на председателството на България с всички отворени теми и нерешени въпроси.

Зоран Заев изрази одобрението си към идеята на БСП и изказа благодарността си за българската подкрепа към Македония за членство в НАТО и ЕС.

Зоран Заев - министър-председател на Република Македония: Знаете дека много приятно се чувствам в България, но като председател на социалистите и социалдемократите во Македония овде се чувствам как у дома. Това е нашата сестринска партия.

Гостът благодари и за предложената от социалистите декларация на българския парламент за кризата в Македония, за спиране на насилието и сядане на масата за преговори на всички политически сили в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 2 милиарда лева са инвестициите в Тракия-икономическа зона
Над 2 милиарда лева са инвестициите в "Тракия-икономическа зона"
Мустафа Карадайъ се оплака пред АЛДЕ от крайните националисти във властта
Мустафа Карадайъ се оплака пред АЛДЕ от "крайните националисти" във властта