НОВИНИ

Кулинарен фестивал в Карачи събра местни топ готвачи

Аромати от цял Пакистан се носеха в нощта над Карачи. Това е така, защото в пакистанския град се проведе кулинарен фестивал. Подробностите от Ива Стойкова

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
10:35, 17.01.2019
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Местни топ готвачи с удоволствие представят своите най-нови рецепти. Те са създадени специално за кулинарния фестивал в Карачи.

Омар Омари, организатор на фестивала: Всеки ресторант трябва да донесе уникално ястие, което не се предлага в менюто им и което е създадено специално за фестивала в Карачи. Така че тук има представени 95 ресторанта и съответно 95 уникални ястия.

Според организаторите фестивалът е привлякъл около 200 хиляди посетители в рамките на три дни. А може би и повече, защото специални покани са били отправени към различни компании, спонсори, неправителствени организации.

Мухамед Зеешан, участник: Това е чудесен опит за нас, защото имаме възможност да се срещнем с много настоящи и бъдещи клиенти. Атмосферата е прекрасна. Хората се наслаждават на храната, получаваме и много идеи от посетителите.

Атмосферата е наистина празнична, а хората имат възможност да вкусят много различни храни.

Армиш Хаса, посетител: Имиджът на Пакистан пред Запада не е много положителен, но с подобни инициативи показваме миролюбивата си страна.

Мариновани, пържени или на грил - наистина на този фестивал в Пакистан има ястия за всички вкусове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов за решението на съда за Пирин: Зачеркнахме един цял регион
Валери Симеонов за решението на съда за Пирин: Зачеркнахме един цял регион
Арт посоки с Галя Крайчовска: Недостижимият Михаил Баришников
"Арт посоки" с Галя Крайчовска: Недостижимият Михаил Баришников