НОВИНИ

Лекарите в Ямбол протестират срещу здравната реформа

Общопрактикуващите лекари от Ямбол настояват да продължат да работят по стария рамков договор, докато не бъде подписан нов, а не да се въвежда служебен. На всеки етаж на поликлиниката беше осигурен дежурен кабинет за неотложните случаи. От утре ямболските лекари ще стачкуват ефективно през целия ден.

bnt avatar logo
от БНТ
11:55, 28.03.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още

Общопрактикуващите лекари в Ямбол от двете поликлиники в града излязоха на ефективен протест срещу здравната реформа.

Председателят на регионалната структура на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Даниел Ибришимов съобщи, че протести има и в други градове на областта. По-късно ръководството на сдружението ще реши по какъв начин да продължи протестът през следващите дни.

Исканията на лекарите не са насочени към тяхното заплащане или защита на интересите им, а целят единствено повишаване на качеството на здравното обслужване. С предстоящите промени пациентите няма да получават повече направления за специалисти, а в същото време ще се увеличи бумащината в кабинетите на общопрактикуващите лекари.

Намаляват се прегледите на диспансерно болните - от четири на два годишно, както и обемът на изследванията. Според медика въвеждането на пръстовия идентификатор изключително ще усложни обслужването в населените места. В същото време не е ясно как системата ще функционира на практика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джипитата в Разград също на протест
Джипитата в Разград също на протест
Полицейско преследване като на кино
Полицейско преследване като на кино