НОВИНИ

„Манастирски ливади“ на протест заради лошата инфраструктура

Жители на квартал „Манастирски ливади – изток“ протестираха, срещу лошата инфраструктура и презастрояването в района. Хората настояват за изготвяне на нов подробен устройствен план, който да регламентира ясно вида и местоположението на улиците и прилежащите им тротоари, както и свободните терени за строителство.

БНТ2-София
от БНТ2-София Цветелина Борисова-Тиркова
19:35, 22.10.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Хората, живеещи в квартала, разказват, че няма нито една построена цяла улица, нито пък детска градина, училище или обществена зелена площ. Въпреки това те се надяват на чуваемост от страна на общината, защото в района живее и кметът на София, Йорданка Фандъкова. Протестиращите избраха ъгълът на улиците „Шарл Шампо“ и „Боянски водопад“ защото:

Иван, жител на „Манастирски ливади“: Това е единственият изход на квартала към София. Всъщност това е двупосочна улица, която няма тротоари.
Силвия Димитрова, жител на „Манастирски ливади“: На мен ми е много трудно да се придвижвам с количка и затова съм с раничка.
Евгения Димова, член на инициативния комитет, организирал протеста: Нямаме общински улици, имаме 3-4 общински улици, всичко друго е частно. Във всеки едни момент може да и сложат една бариера и да не може да минете. Липсва подробен устройствен план на квартала, с който да се разбере, какво точно ще се строи, колко високо и къде.
Нели, жител на „Манастирски ливади“: Тук сградата, която току що построиха, всъщност ни е разрешила да минаваме от там. Това е абсурдно.

Протестиращите се надяват, че сред година и половина чакане най-после ще се проведе широко обществено обсъждане и заради липсата на осветление, канализация към някои от сградите, училище и детска градина. Хората се настояват и за въвеждане на еднопосочно движение по улиците, както и спешни мерки по прекратяване на безразборното застрояване на всяка свободна площ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът освободи Валентин Стоянов, който преби акушерка в „Шейново“
Съдът освободи Валентин Стоянов, който преби акушерка в „Шейново“
Новият кмет на Тбилиси е известният грузински футболист Каха Каладзе
Новият кмет на Тбилиси е известният грузински футболист Каха Каладзе