НОВИНИ

Меркел с критика срещу Пхенян и Анкара в последния дебат преди изборите

Ядрените тестове на Северна Корея са нарушение на международните норми. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на последния дебат в Бундестага преди изборите в страната.

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 05.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Този уикенд ще има среща на външните министри на Европейския съюз, които ще обсъдят какви санкции трябва да се приемат срещу действията на Пхенян.

Ангела Меркел разкритикува остро и Турция, която според нея е изоставила върховенството на закона. Тя добави, че по време на срещата на Европейския съюз през октомври ще се обсъдят отношенията с Турция, включително и въпроса за прекратяване на разговорите за присъединяване на страната към Европейския съюз.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Притеснени сме от ситуацията в Азия, където ядрените тестове на Северна Корея са скандално нарушение на международните условия. Казвам от името на целия Бундестаг, че решението трябва да е единствено мирно и дипломатично. Фактът, че Северна Корея е далеч от нас, не трябва да ни спира да искаме дипломатическо решение. Турция се откъсва от върховенството на закона с много висока скорост.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Булгаргатрансгаз иска газът да поскъпне с 2,34% от октомври
"Булгаргатрансгаз" иска газът да поскъпне с 2,34% от октомври
Софиянци дупчат по три билета за една линия заради ремонтите
Софиянци дупчат по три билета за една линия заради ремонтите