НОВИНИ

Михай Тудосе: Убеден съм, че имаме едно много прагматично партньорство

Ние всички сме част от Балканите, които могат да бъдат вход към Европа, или пък изход от Европа, заяви министър-председателят Михай Тудосе по време на четиристранна балканска среща в Евксиноград.

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 03.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Михай Тудосе, министър-председател на Румъния: Имаме един и същи интерес и стратегически, и икономически - но и на добросъседство, така че Сърбия да се присъедини към ЕС. Имаме еднакви стратегически интереси да имаме енергийна сигурност и независимост. Много е важна газовата връзка между Сърбия и България, и Сърбия и Румъния, електрическите връзки, по които работим, важно е и четирите държави да действаме като един-единствен партньор по отношение на енергийните отношения с останалата част с ЕС и да избегнем единствения доставчик.

Тудосе истъкна, че по отношение на инфраструктурните проекти е нужно да четирите страни да се кооординират, тъй като става въпрос за общи инфраструктурни проекти, но има и национални, което също е много важно, за да се развие една мрежа по големите европейски коридори, които да позволяват по-малкия икономичекси обмен.

Михай Тудосе, министър-председател на Румъния: Убеден съм, че имаме едно много прагматично партньорство, историята не ни чака, не можем да губим време. Имаме една огромна възможност, вече имаме срокове, цели, проекти, които да следваме. Вярвам всички ще разберат, че този екип не е срещу нещо или срещу някого, а само за да оползотворим колкото се може по-добре големите шансове, които има.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Вучич: За Сърбия е много важна вътрешната връзка с България
Александър Вучич: За Сърбия е много важна вътрешната връзка с България
Център спасява животни с увреждания
Център спасява животни с увреждания