НОВИНИ

Михаил Миков отказал да е част от ръководството на БСП

БСП избра Стефан Данаилов за заместник на новия председател на партията Корнелия Нинова. Днес беше избрано и ново Изпълнително бюро. В него влизат журналистът Александър Симов, проф. Радослав Гайдарски, Костадин Паскалев, Валери Жаблянов, Илияна Йотова и други известни лица на левицата. Предишният лидер Михаил Миков е отказал да е част от ръководството, съобщи Корнелия Нинова.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:32, 21.05.2016 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

За БСП има ляво и дясно, и на "Позитано" 20 са автентична лява социалистическа партия. Това послание отправи на първото заседание след конгреса на БСП пред новия Национален съвет лидерът Корнелия Нинова. Тя определи обстановката у нас като политическа криза.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Управлението на Бойко Борисов е опасно. ГЕРБ са наш политически противник. Правителството му е вредно за България. По този въпрос не може да има никакви спекулации. Предайте на другарите в страната - не преговаряме с ГЕРБ!

Корнелия Нинова отрече да са водени разговори и с АБВ за обединение, и поръча на членовете на Националния съвет, като се върнат по места, да започнат мобилизация да вдигат БСП за предсрочни избори. След близо 5-часово заседание Нинова коментира, че освен заместник-председателския пост на Стефан Данаилов, другите заместник-председателски и секретарски места в БСП ще останат известно време незаети.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Изключително съм признателна и благодарна на Стефан, че се съгласи да стане заместник-председател, както аз го нарекох вътре, да го считат за първи заместник-председател.

И друго нововъведение - Корнелия Нинова е отнела досегашните привилегии на членовете на Изпълнителното бюро - заплати, служебни коли, командировъчни - с довода, че ако БСП ще променя политиката в държавата, то трябва първа да даде личен пример как се прави това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще избере ли Австрия крайнодесен президент?
Ще избере ли Австрия крайнодесен президент?
Гласът на града
"Гласът на града"