НОВИНИ

Младен Маринов се срещна с почетния ни консул в провинция Хесен

Вътрешният министър Младен Маринов се срещна с Инго Ендрик Ланкау, почетен консул на България в провинция Хесен, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцентът в разговора беше върху развитието и утвърждаването на практиката на доброволчески отряди в областта на пожарната безопасност и защитата на населението.

младен маринов срещна почетния консул провинция хесен
bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 31.10.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Гостът оцени високо установеното до момента сътрудничество с Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", както и доказания професионализъм и подготовка на българските пожарникари. Изтъкна, че съвместната работа е интензивна и ползотворна. Осъществяват се редовни и конструктивни контакти между структурите на ГДПБЗН и пожарникарското училище в Хесен.

Почетният консул подчерта, че цел на неговата работа и усилия е задълбочаването на сътрудничеството в тази област и подпомагане на българската страна, включително чрез материална и експертна помощ.

Министър Маринов прие с благодарност отправената към него покана за посещение в Хесен, както по линия на противопожарната дейност, така и във връзка с полицейското сътрудничество между двете страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна изплащането на първия транш субсидии за животновъди
Започна изплащането на първия транш субсидии за животновъди
Последен ден за процедурата по избор на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене
Последен ден за процедурата по избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене"