НОВИНИ

Младежи от Русе с интересна инициатива в подкрепа на четенето

„Прочети. Мечтай. Откривай" - така нарекоха младежите от Интеракт клуб инициативата си, с която искаха да провокират русенци да четат. Възрастните приканиха да подарят и съответно да изберат опакована книга, а за децата организираха забавни игри, с които да ги въведат във вълшебния свят на литературата.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
07:01, 06.11.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Изненадите започваха още от входа на Русенската библиотека - рафт с опаковани книги, без автор и заглавие, а само с цитат върху белия лист. Всеки посетител можеше да остави тук любимата си книга и да избере друга само по няколко реда, оставени като послание.

Кристина Радулова, президент на Интеракт клуб - Русе: Неговата цел е да продължим пътят на любимите ни книги като ги споделяме с повече хора или като ги даваме на библиотеката, съответно ги споделяме с всички читатели.

Идеята определено провокира любопитството на русенци.

Кристина Димитрова научи за инициативата на прага на библиотеката, но каза, че малко по-късно ще се върне с книга, за да се включи.

Кристина Димитрова: Това е много интересно, защото самият момент на изненадата е много приятен и много забавен и това ги привлича наистина хората, нека да си заменят, да си споделят.Това е нещо ново, нещо различно, много ми харесва.

В детския отдел направо вреше и кипеше. Деца рисуваха маски, сгъваха оригами, оцветяваха любими литературни герои.

Заниманията за децата продължиха с писане на тяхна собствена приказка, а заради големия интерес младежите от Интеракт клуб обещаха отново да ги поканят в библиотеката да търсят заедно съкровища между рафтовете с детски книжки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Уникална изложба от стъкло представи в Бургас младият талант Габриела Тончева
​Уникална изложба от стъкло представи в Бургас младият талант Габриела Тончева
Нараства търсенето на тикви на пазара в Благоевград
Нараства търсенето на тикви на пазара в Благоевград