НОВИНИ

Мотористи блокираха центъра на Варна

Мотористи блокираха днес движението в центъра на Варна заради новите правила за сключване на застраховката "Гражданска отговорност". Те се събраха, за да изразят недоволството си от промените в закона за застраховането. Варненските мотористи заявиха още, че са готови да се включат следващата седмица в националния протест в София.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
20:10, 22.01.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Повече от 100 мотористи се събраха пред Катедралния храм без машините си и обясниха защо.

"Защото повечето от нас не си управляват мотоциклетите през зимата, поради което и не искаме да плащаме застраховки", поясни Красимир Симеонов.

Според мотористите не е редно, ако човек използва своя мотоциклет само няколко месеца, да плаща застраховка за цялата година. Затова от мотоклубовете искат да се предвиди възможността за сключване на срочна застраховка, която важи за срок по-кратък от една година.

"Нека да имаме право на избор, да се застраховаме за определен период от време", заяви Красимир Симеонов.
"Те всячески се мъчат да ни унищожат като високи данъци и сега това нещо с тези целогодишните застраховки е абсолютно лишено от всякаква логика", каза Мартин Василев.

Част от протестиращите упрекнаха законодателите, че не са се допитали до мотообщността, преди да направят промяната в застрахователния кодекс.

"Няма обществено обсъждане, няма следа от такова. Това е абсурдът в цялото нещо. Оттук нататък не знам какво трябва да направим, за да се промени чисто новия закон", сподели Цвета Влайкова.

Мотористите се заканиха, че ако исканията им не бъдат чути, отново ще излязат на протест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел и Давутоглу обсъдиха бежанската криза
Меркел и Давутоглу обсъдиха бежанската криза
Бойко Борисов обсъди мигрантската криза с министър от Бавария
Бойко Борисов обсъди мигрантската криза с министър от Бавария