НОВИНИ

Медицинският университет доказва избора на ректор

Ръководството на Медицинския университет в София отвори днес пред журналисти и в присъствието на нотариус урната, в която са съхранявани документите от избора на ректор на 11 октомври. Представители на просветното министерство не присъстваха на процедурата. По думите на новия ректор проф. Златков те са били уведомени, но от просветното министерство отрекоха тази информация.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
15:15, 17.10.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Подписите върху осемте плика с протоколи бяха сверени, пликовете бяха отворени и предадени на председателя на Контролния съвет проф. Захарина Савова. Така от Университета искаха да покажат, че няма подправяне на резултатите, с които проф. Виктор Златков беше избран за ректор.

Данните ще бъдат представени и на просветното министерство. Самото Общо събрание, на което беше избран новият ректор, беше закрито за журналисти, като те бяха допуснати до резултатите едва 6 дни след провеждането му.

От просветното министерство днес потвърдиха позицията си, че се съмняват в манипулиране на избора. Казаха още, че са завели 5 искания за получаване на документите от избора, но досега не са ги получили, нещо, на което имат право по закон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметове от левицата внасят жалба до ВАС заради бежанците
Кметове от левицата внасят жалба до ВАС заради бежанците
Китай изстреля космически кораб с двама тайконавти
Китай изстреля космически кораб с двама тайконавти