НОВИНИ

МВР, пожарна и Гранична полиция са готови за предстоящите празници

МВР, пожарна и гранична полиция са в готовност за предстоящите великденски празници. Това обяви министърът на регионалното министерство Петя Аврамова.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:54, 24.04.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
мвр пожарна гранична полиция готови предстоящите празници

Във връзка с очаквания засилен трафик в четвъртък, от 16 до 20 ч ще бъде ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 т по автомагистралите.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Днес ще бъде подписана съвместна заповед за спиране на движението на камионите над 12 т, между АПИ, полицията и автомобилна администрация. Целта на тази заповед и усилията, които ще положат всички институции е да регулираме трафика в проблемните места по републиканските пътища и автомагистралите, така че да създадем максимална проходимост на пътните артерии.

Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че е повишена степента на готовност за реакция при терористична заплаха в сектор транспорт.

Росен Желязков, министър на транспорта: Направени са всички извънредни инструктажи за работа и контрол по време на празниците. Това засяга както летищата, така морските и речни пристанища, гари и автогари. Това са превантивни мерки.

Началникът на отдел „Пътна полиция” в Главна дирекция „Национална полиция” комисар Росен Рапчев обяви, че в следващите дни пътната полиция ще засили контрола върху неправоспособните водачи и такива, които управляват под въздействие на алкохол, наркотични вещества и производните им.

Комисар Росен Рапчев, началник "Пътна полиция": През всички почивни дни ще продължи да се осъществява засилен контрол на скоростта с технически средства. Апелирам водачите да спазват ограниченията, защото движението с несъобразена и превишена скорост ни дава по-малко възможности да реагираме.

Извършени са проверки на църкви, манастири и места, където ще се проведат служби с цел предотвратяване на инциденти по време на празниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избраха изпълнител на поръчката за строителен надзор на газовата връзка с Гърция
Избраха изпълнител на поръчката за строителен надзор на газовата връзка с Гърция
Два навеса трябва да бъдат премахнати от терасата на Пламен Георгиев
Два навеса трябва да бъдат премахнати от терасата на Пламен Георгиев