НОВИНИ

МВР с мащабно обучение за противодействие на трафика на хора

МВР проведе специализирана полицейска операция за противодействие на трафика и миграцията. В столицата бяха проверявани товарни автомобили. Освен за трафик на хора униформените следяха за техническата изправност на превозните средства и за документацията на товарите. Акцията е част от двудневно обучение и се провежда съвместно с холандски екипи на полицията.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:46, 08.12.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Проверките започнаха рано сутринта на паркинг на изхода на София, посока граничния пункт Калотина. Първият санкциониран беше шофьорът на този камион, който беше спрян от движение заради лошото състояние на гумите. След проверката водачът остана и без книжка. Не бил платил стари глоби за 40 лв.

Росен Рабчев, началник сектора ,,Пътна полиция": ,,Има неплатени глоби господина. Връчени наказателни постановления, които не ги е заплатил".
Павел, шофьор: "Не, аз не съм получил нищо. То трябва да има подписи и т.н. Аз не знам, че имам задължения."

Проверката се прави само за няколко секунди през таблет, който се намира в патрулката.

Димитър Илиев, отдел ,,Пътна полиция": ,,Излиза веднага всичко, светва. Какви задължения има - връчени, невръчени. Също излиза дали има налична застраховка и дали се издирва."

От ,,Пътна полиция" твърдят, че с най-много нарушения на пътя не само у нас, но и на територията на цяла Европа, са турските тираджии.

Росен Рабчев, началник - сектор ,,Пътна полиция": "Най-честите нарушения са тахографски измами, времената за почивка не се спазват. Също така много претоварени и неукрепени товари".

На пътя се увеличават и случаите на нелегален превоз на хора. Трафикантите използват бусове и камиони.

Росен Рабчев, началник сектор ,,Пътна полиция": "На територията на цялата страна ежедневно имаме задържани мигранти или чужденци с нередовни документи".

Най-често нелегалните мигранти са укрити в специални тайници или пък в кабината на водача. В акцията се включиха ДАИ, АПИ, Агенция "Митници", Криминална полиция, както и холандски екипи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсва работна ръка за прибиране на реколтата в Силистренско
Липсва работна ръка за прибиране на реколтата в Силистренско
Клошари от Враца - недоволни от БЧК
Клошари от Враца - недоволни от БЧК