НОВИНИ

Мъж от Бяла укривал смъртта на майка си три години и прибирал пенсията ѝ

Окръжната прокуратура в Русе води досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жена от град Бяла, укривана в продължение на три години от сина ѝ. Това съобщиха от прокуратурата. Към май 2015 г. жената била на 79 години. Досъдебното производство е образувано в резултат на разкритата измама.

мъж бяла укривал смъртта майка три години прибирал пенсията
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 26.04.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

51-годишният А. Д. укривал факта за смъртта на майка си, като целта му била да получава вместо нея пенсията й. Пред служителите на НОИ и съседи той твърдял, че жената се лекува в Русе. Така по здравословни причини не можела да се явява сама да получава парите от пенсията си в брой. При извършена проверка в жилището й, след получаването на пенсията през този месец от сина й, полицаите отрили останките от трупа на жената в къщата.

Мъжът е задържан за 72 часа в ареста. Той е обвинен от Районната прокуратура в Бяла за незаконно получените пари от пенсията. За престъплението се предвижда затвор от една до шест години. В същото време Окръжната прокуратура в Русе е образувала досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Разследването продължава, като е определен срок от два месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повечето автобуси във Враца нямат предпазни колани
Повечето автобуси във Враца нямат предпазни колани
Ученици от Велико Търново приготвиха последната вечеря на „Титаник
Ученици от Велико Търново приготвиха последната вечеря на „Титаник"