НОВИНИ

Награда от 200 000 евро за нов бизнес в конкурса "Webit"

Лидерите на новата икономика са днес в София. От фондация "Уебит" събраха на форума си 4 300 участници от 74 държави - сред тях инвеститори, лектори и предприемачи. А за иновативните предприемачи със стартиращ бизнес има сериозен стимул. 200 хиляди евро ще получи компанията победител в осмото поредно издание на конкурса "Уебит''. Повече от 1300 стартиращи компании са кандидатствали със свои проекти. Инициативата е под патронажа на президента Плевнелиев.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:07, 19.04.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

София ще бъде дигиталната столица на новите пазари - с тази заявка започна форумът за модерен бизнес, базиран на новите технологии. Доказателството според организаторите- у нас има добри условия за правене на бизнес, но и подготвени хора. В световната класация по отличия на ученици на олимпиади България се нарежда на 5-та позиция след Южна Корея, Китай, САЩ, Русия.

Пламен Русев - председател на Фондация ,,Webit" : В България има невероятни предприемачи, в индустрията свързана с игрите, в индустрията свързана с клауда - облачните технологии, имаме хора, които правят космически проекти.

Държавният глава посочи две идеи като спасителни за ускоряване на растежа - реформите и предприемачеството.

Росен Плевнелиев - президент на България: В сектора информационни и комуникационни технологии ние създадохме 17 500 работни места за 10 години. Аутсорсинг индустрията създаде за 5 години 35 хиляди работни места. Перспективата е да ги удвоим до 2020г.

Президентът посочи и условията, в при които се прави бизнес у нас- България днес е с най-ниските данъци в Европа и най-ниските разходи за производство. Да бъдеш предприемач означава да вземеш бъдещето в собствените си ръце", каза още държавният глава.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов център за хора с увреждания в район Искър
Нов център за хора с увреждания в район "Искър"
Нов излъчващ комплекс в БНТ
Нов излъчващ комплекс в БНТ