НОВИНИ

Нарязаха гумите на 40 коли във Враца

Враца отново влезе в криминалните хроники на деня с поредната вандалска среднощна акция в особено големи размери. Десетки паркирани леки автомобили в жилищния квартал „Младост" осъмнаха с по една, две или дори три спукани гуми.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
11:02, 11.03.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Според официалната информация до полицията са подадени 15 сигнала за спукани гуми на паркирани автомобили пред няколко жилищни блока. Социалните мрежи разпространиха сведения, че пострадалите леки коли са били много повече - между 25 и 40, но някои собственици бързали да ремонтират щетите за своя сметка, защото автомобилите им трябвали спешно за бизнес или неотложни пътувания.

Любомир Димитров:
"Това според нас е поръчка, не може да бъде наркоман, пиян или нещо друго. Смятаме,
че някой има неприятности, като например тези от паркингите или гумаджиите. Случва ми се за втори път, на Субаруто, Полото, тука имаше и един комшия с голф, друг с Опел - с ножче се реже странично гумата, където е най-мекото и пука гумите. А колко струват щетите? Ами демонтаж, лепене и монтаж са 10 лева, но ако гумата не може да се поправи, една нова за мойто Субару струва 270 лева".

Отново в квартал Младост през миналата зима вандали разбиха стъклата на десетки коли. Хората тук веече се питат под чий прицел са попаднали.

Маргарит Петров:
Колко би струвало на този човек ремонта или нова гума?
- Сега лепенето е 10 лева, а нова гума или втора употреба са на различни цени. Но не е само по една гума, има пред блоковете с по 3 спукани гуми на кола.

Пострадалите автомобилисти вече обмислят дали да не организират нощна стража край жилищните блокове. Потърпевшите от квартал „Младост" пък вече узряха за идеята да поставят видеокамери пред блоковете си. Но се питат кога видеонаблюдението ще стане и доказателствен материал в съда?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици декари са унищожени заради скъсаната язовирна стена
Стотици декари са унищожени заради скъсаната язовирна стена
Набират практиканти за “Тол Шипс”
Набират практиканти за “Тол Шипс”