НОВИНИ

Язовирна стена се скъса край Петрич

Язовирната стена е на водоема близо до селата Михнево и Кавракирово. Залети са ниви и земеделски площи. Няма опасност за къщите в района.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
09:22, 11.03.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Нашият репортер Антон Чавдаров съобщи, че обстановката вече е спокойна. Няма опасност да бъдат залети къщите на хората, защото язовирът е отдалечен от двете села и от Михнево, и от Кавракирово. Заляти са ниви със спанак, картофи и марули, като продукцията е изцяло унищожена.

Снощи ситуацията тук е била много страшна, пътят е бил затрупан с камъни. Багери и пожарна, предоставени от община Петрич са участвали в разчистването на пътя, който към 9 часа вечерта е бил отворен.

Кметът на Кавракирово Александър Треновски каза за "По света и у нас", че основната причина за наводнението са големите проливни дъждове. Там, където е скъсана дигата е имало преливник. Той уточни, че това е напоителен водоем, не е язовир. Водоемът е предоставен за стопанисване от Водно стопанство, град Сандански. Той се използва само за напояване на земеделските земи в района на Кавракирово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Япония отбелязва 5 години от трагедията във Фукушима
Япония отбелязва 5 години от трагедията във "Фукушима"
Наводненията в САЩ взеха три жертви
Наводненията в САЩ взеха три жертви