НОВИНИ

Национална стачка блокира Гърция

Стачка парализира Гърция днес. Тя ще засегне работата на метрото, трамвайти, автобусите и градската железница в столицата Атина. Пристанищата са затворени. Към националната стачка ще се присъединят и учители, медици, банкови служители и журналисти. Стачката е срещу проектопромени в трудовото законодателство. Вижте повече подробности от Катя Пеева.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, кор. на БНР
12:26, 24.09.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Стачката на гръцките синдикати засегна най-силно транспорта. Моряци и пристанищни работници блокираха за 24 часа портовете. Фериботи и товарни кораби не се движат. Туристи чакат по пристанищата. Опашка от тирове има на всички пристанища, сред които и много български шофьори са блокирани.

Поради натоварения морски трафик малка част от моряците стачкуват символично и пуснаха няколко ферибота тази сутрин.

Не се движат градските автобуси в цялата страна. Хората се принудиха да отидат на работа с личните си автомобили и попаднаха в задръстване. В Атина не се движи единия лъч от метрото. Другите направления прекъсват дрижение през няколко часа. Спряха трамваите, автобусите също.

Лекарите в държавните болници участват в протестите, като приемат само спешни случаи. Затворени са банки, училища и всички общински служби. Провеждат се протестни демонстрации в Атина и Солун.

Стачката е срещу законопроект за премахване на фиксирана минимална работна заплата и увеличаване на осигуровките и приключва в 6 часа утре сутрин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световната оперна певица Елина Гаранча завладя българската публика
Световната оперна певица Елина Гаранча завладя българската публика
Щети за милиони левове ще понесе българският туризъм след фалита на Томас Кук
Щети за милиони левове ще понесе българският туризъм след фалита на "Томас Кук"