Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Националната библиотека с подарък за Коледа към читателите

Националната библиотека с подарък към своите читатели - безплатни читателски карти за 12 месеца. Изискванията са единствено лична карта и желание за посещение в книжния свят на библиотеката. Само в първия ден 174 души получиха своя подарък.

Цанка Николова
от Цанка Николова
10:00, 16.12.2017
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Чакане. Вълнение. Нетърпеливо потропване с крак. Така изглеждат опашките за издаване на читателски карти. Тези дни Народната библиотека е изпълнена предимно със студенти, редовно обучение.

Габриела, студент: Полезна е първо заради лесния достъп до книги, които не всеки може да си позволи. Тъй като знаем, че студентството е свързано с доста книги, които трябва да бъдат прочетени и на второ място, но не по важност, за запознаването с институция като Народната библиотека.
доц. д-р Красимира Александрова, директор на Националната библиотека: Доброто по някакъв начин трябва да бъде насочвано в точно тази положителна посока.
Андрей, студент: Ще ми бъде полезно да намирам материали за изпитите. Аз съм първа година студент и се старая каквато възможност имам да мога да я използвам, за да си помогна.

Достатъчно е да сте над 14 години, да посетите сградата на Библиотеката и да представите личната си карта на гише “Регистрация”, за да се гмурнете в морето от книги и знания.

Тази абонаментна карта дава възможност на читателите да се докоснат до издания, посветени на хуманитарните и социалните науки, рускоезични списания, електронни справочници. Неограниченото количество и достъпът до книгите са мечта за любителите на четенето.

доц. д-р Красимира Александрова, директор на Националната библиотека: Има възможност и мисля, че много млади хора, с които аз разговарям изразяват своята удовлетвореност от тази възможност да станат читатели на Националната библиотека и да се възползват от цялото богатство, което ние притежаваме.

Към безплатните карти на читателите е включена и изложба на художника-фотограф на Иван Добромиров. Събраните средства от фотографиите ще бъдат дарени за "Българската Коледа".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Как да направим коледната ваканция по-интересна за децата?
Как да направим коледната ваканция по-интересна за децата?
Янините девет братя от Любомир Пипков на сцената на Софийската опера
"Янините девет братя" от Любомир Пипков на сцената на Софийската опера