Най-много са потърсили помощ в токсикологията на "Пирогов" по празниците

По-малко потърсили спешна помощ, но повече случаи в токсикологията. Такава е равносметката на "Пирогов" за празничните дни. Наличието на над 5 промила алкохол в кръвта е най-шокиращият случай на злоупотреба. Повече са били пациентите с кардиологични проблеми. Добрата новина е, че няма пострадали деца.

Айше Сали
от Айше Сали
19:15, 27.12.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Животът

Отрупана трапеза и празнично невнимание. Болничната статистика на коледното веселие отчита 1900 души в "Пирогов" през изминалите 4 дни. 300 от потърсилите помощ са останали за лечение, а 60 са пациентите, преминали през операционната.

проф. д-р Асен Балтов, изп. директор на "Пирогов": Най-натоварени са били токсикологията и травматологията, където са приети 41 пациенти, 15 от тях са с тежки алергични реакции, свързани с храни и медикаменти, 8 алкохолно повлияни, едно семейство с натравяне от въглероден окис в следствие на неправилно горене на въглища.

Снегът в планината е отвел 90 души в травматолгията за празниците.

проф. д-р Асен Балтов, изп. директор на "Пирогов": Имаме няколко случая на ски травми вече, счупвания на глезените най-често и увреждане в колянната става.

Добрата новина е, че по време на коледните празници няма пострадали деца, нито пък пострадали от пиратки. Има обаче един любопитен случай, несрещан от години - трима души са приети, защото объркали антифриза с ракия.

Течността против замръзване уврежда силно черния дроб и може да доведе до ослепяване. Засега пациентите остават под наблюдение, а с всички приети от началото на годината болницата отчита 214 хиляди преминали през нейните специалисти.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Няколко души бяха ранени при експлозия в супермаркет в Санкт Петербург (ВИДЕО)
Няколко души бяха ранени при експлозия в супермаркет в Санкт Петербург (ВИДЕО)
​След пожара в Бойчиновци: Много обаждания за помощ на хората, останали без дом
​След пожара в Бойчиновци: Много обаждания за помощ на хората, останали без дом