Недоволство на хората в Смядово заради набезите на крадци

Гражданско недоволство в Смядово срещу непрекъснатите набези на крадци, които разграбват реколтата на местните жители. Според тях кражбите са дело на новонастанили се ромски семейства.

от Здравка Русева
07:53, 11.08.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Постигнато с много труд вече е унищожено. Стъпкани са бостаните, най-хубавите домати са обрани, без плод са и овощните им дръвчета.

- Нищо няма. Една царевица няма, на ръчичка ги сях, виж на колко години е.

Стойчо Стоянов: Звъня на полицията три пъти на ден. Снощи три набеза имах…Снощи пред полицейски служител съм заловил коня по най-хуманитарен начин без да бъде обиждан, без да бъде удрян и беше сложен на ясла с вода и с храна.

После собственикът дошъл и срещу 100 лева искал да го освободи. Стоянов обаче е непреклонен, непреклонни са и другите потърпевши. Напрежението в градчето е толкова голямо, че вече са готови на всичко.

Стоян Бонев: Никой не взема от дума, с благи думи не. Саморазправа. Паля трактора и отивам и минаваме отгоре им, кажете го пред цяла България.

Жеко Жечев: Какво правим, вадя брадва или гърмя го. Гърмиш го и след туй какво правим. Мене ще ме приберат веднага.

Ромите обаче смятат, че са несправедливо набедени.

Боян Радков: Лъжат, значи те им влязоха да, ама един път влязоха само снощи, отидох да го извадя и човека идва и ме гони.

Иванка Петрова, кмет на Смядово: Онзи ден ми запалиха детската ясла, всичко по центъра, по този новия център от тях е унищожено тука…Еми, какво ще чакаме да стане най-лошото и тогава ли да предприемам мерки.

От тази нощ полиция и граждански патрули въдворяват ред.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Новата система с пръстов идентификатор да се ползва и от лекарите
Новата система с пръстов идентификатор да се ползва и от лекарите
Жълт код за гръмотевични бури и високи температури
Жълт код за гръмотевични бури и високи температури