НОВИНИ

Неизправен електрически уред е причинил пожара в общежитието в Димитровград

Неизправен електрически уред е причинил пожара в общежитието за социално слаби в Димитровград. Огънят възникна рано тази сутрин. 3-ма души са леко обгазени, а спасителните екипи успяха да евакуират всички 23-ма души.

bnt avatar logo
от Ваня Петкова
20:14, 05.11.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Пожарът в общежитието за социално слаби избухнал около 4.30 часа тази сутрин в стая на първия етаж. В нея живеел мъж на 38 години с психични отклонения. Пламъците тръгнали от електрическа печка. Охранителят забелязал огъня и подал сигнал на телефон 112 и пръв започнал да изважда хората от горящата сграда.

Янчо Динев, обитател на дома: Аз излизам, обаче с краката не добре и се задушавам не мога да помогна на майка, единия от полицията да е жив и здрав помогна на майка.
Виолетка Шишева: Аз викам за помощ, ама той ме хванал здраво ме хванал и вика - спокойно аз съм полицай, няма страшно.

Евакуирани са всички 23-ма обитатели. 3-ма са били с леки обгазявания и след преглед в болница са освободени.

Георги Тонев, отговорник на общежитието: Благодарение на бързата реакция на охраната всички хора са изведени, той е извеждал хора, обадил се е на дежурния в полицията, те като са пристигнали, са помагали с извеждането на живущите.

В общежитието са настанени социално слаби и бездомни хора срещу символичен наем. Сградата няма пожаро-известителна система. Според отговорника, няма как охраната да проверява постоянно какво правят обитателите и как се отопляват.

Руси Вълев, експерт отдел „Сигурност", община Димитровград: Вследствие на пожара останаха хората без дрехи, повечето бяха изведени по пижами, осигурихме им топли дрехи, одеяла и същите ги настанихме в другото крило на общежитието.

Мъжът, причинил пожара, е настанен за лечение в психодиспансера в Болярово. В сградата ще започне спешен ремонт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дискриминиран ли е млад лекар заради онкологично заболяване?
Дискриминиран ли е млад лекар заради онкологично заболяване?
Още разкрития за камиона с незаконни мигранти в Гърция
Още разкрития за камиона с незаконни мигранти в Гърция