Ваня Григорова: Купуването на вот се премества от Южна в Северна България

Това каза Ваня Григорова, икономически съветник в КТ "Подкрепа", в предаването "Още от деня". Тя определи купеният вот като социален проблем.

от БНТ
18:58, 05.11.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Ваня Григорова, икономически съветник в КТ "Подкрепа": Ако погледнем резултатите от изборите в годините назад, се вижда как купуването от основно Южна България се прехвърля в Северна. Някак мистериозно големи части от Северозападна България, която е известна с бедността си, започнаха да гласуват "нетипично". И това са райони, в които няма нито турско, нито циганско население - изцяло български села.
Факт е, че, ако повече хора активно гласуват, просто ще се обезсмисли купуването на гласове. Но така или иначе хората са обезверени, не намират мотивация и изразител на тяхната политика и воля и не гласуват.

Тя определи Бюджет 2020 като "Финансово судоку".


Ваня Григорова: Нали знаете миналата година се хвалеха управляващите, че Бюджет 2019 г. е социален бюджет. Тази година е "балансиран", защото приходите са равни на разходите. Тоест за тях е важно да наредят едни числа в едни кутийки по определени правила и, когато излезе, те са щастливи. Само че човешкият фактор по никакъв начин не се отразява в тези кутийки - те са бездушни, те са просто числа.
Да, има положителни неща, като например увеличаване на парите на учителите, но нищо друго.Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Български мелодии в Китай
ДРУГИТЕ новини: Български мелодии в Китай
Крият ли хората за кого са гласували?
Крият ли хората за кого са гласували?